Foto: DELFI
Jaunākās sinoptiķu prognozes apstiprina, ka jau šonedēļ lielu Latvijas daļu pārklās sniega sega.

Saskaņā ar "Global Forecast System" datiem ceturtdien vietām mazliet līs un snigs, bet naktī uz piektdienu nokrišņi kļūs spēcīgāki un sāks veidoties sniega sega. Gan mākoņu augstumā, gan uz zemes gaisa temperatūra svārstīsies ap nulli, tādēļ daļa nokrišņu būs lietus un, iespējams, atkala jeb sasalstošs lietus. Lielākais atkalas risks būs Austrumlatvijā.

Nokrišņi daudzviet turpināsies piektdien dienas laikā. Sestdien valsts austrumos tiek prognozēts sniegs, citviet valstī iespējams neliels sniegs un smidzinošs lietus.

Sagaidāms, ka Latvijas lielāko daļu pārklās 1-6 centimetrus bieza sniega kārtiņa, arī Rīgā piektdien tiek prognozēti daži centimetri sniega. Kurzemes piekrastē neveidosies noturīga sniega sega.

Gaisa temperatūra pārsvarā būs -3..+3 grādi, vietām Kurzemes piekrastē gaiss dažbrīd iesils līdz +5 grādiem.

Jau ziņots, ka "Latvijas Valsts ceļi" aicina autovadītājus laicīgi sagatavot savus transportlīdzekļus braukšanai ziemas apstākļos. Laika posmā no 1.decembra līdz 1.martam visiem automobiļiem un autobusiem, kuru pilna masa nepārsniedz 3,5 tonnas, kā arī to piekabēm obligāti jābūt aprīkotām ar riepām, kas paredzētas braukšanai ziemas apstākļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!