Foto: LETA
Šī darba nedēļa būs lietaina, bet brīvdienās nokrišņi mitēsies, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Virs Eiropas dienvidaustrumu rajoniem aizvadītajā diennaktī izveidojās ciklons, tas virzās uz ziemeļiem un Latvijā nes ilgstošu lietu. Nakts laikā valsts austrumos nokrišņu daudzums sasniedza 18-28 mm (Priekuļos vairāk nekā visa augusta trešās dekādes norma).

Minētā ciklona ietekme virs Latvijas saglabāsies nedēļas lielāko daļu - pirmdien ilgstoši līs valsts centrālajos un rietumu rajonos, otrdien – ziemeļu daļā, arī pārējā teritorijā diena nebūs sausa, tomēr lietum būs īslaicīgs raksturs.

Tāds tas saglabāsies arī nedēļas vidū, turklāt, valdot ziemeļrietumu vējiem, kas piekrastes rajonos nedēļas vidū brāzmās sasniegs pat 20 m/s, vislielākais nokrišņu daudzums šajās dienās būs valsts vidienē, arī Rīgā līs daudz.

Šādā situācijā naktīs minimālā gaisa temperatūra gaidāma +7...+13 grādu robežās, bet dienā gaiss iesils tikai līdz +13...+18 grādiem.

Nedēļas izskaņā ciklona ietekme mazināsies – atmosfēras spiediens paaugstināsies, mākoņi izklīdīs un nokrišņi uz dažām dienām mitēsies, pierims arī vējš. Līdz ar to naktīs gaisa temperatūra būs vēl par 1-3 grādiem zemāka, savukārt dienas laikā termometra stabiņš no jauna sasniegs +20 grādu atzīmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!