Foto: F64
Svētdien, Latvijā ieplūstot aukstākām gaisa masām, karstums uz pāris dienām atkāpsies un dienas laikā gaiss neiesils vairāk par +20...+25 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢCM) informācija.

Šīs nedēļas nogalē un nākamās nedēļas sākumā daudzviet gaidāms lietus un stiprs vējš, kas svētdien un pirmdien brāzmās varētu sasniegt 15-18 metrus sekundē, norāda meteorologi.

Šīs nedēļas pirmā puse aizvadīta ar karstu laiku un vairākās novērojumu stacijās laboti dienas maksimālas gaisa temperatūras rekordi, bet Ainažos fiksēta pat visaugstākā novērotā gaisa temperatūra šajā novērojumu stacijā, kopš tiek ievākti dati (30. jūlijā: +33,2 grādi).

Arī šonedēļ daudzviet tika novērotas pērkona lietusgāzes, kas lokāli bija stipras: 31. jūlijā īsā laika posmā Vičakos nolija 26 milimetri, Ventspilī 22 milimetri, bet Saldū 15 milimetri, liecina LVĢCM dati.

Piektdien vēl būs karsts laiks un lielākajā daļā valsts teritorijas gaiss iesils līdz +26...+31 grādiem, vien nedaudz vēsāks būs jūras piekrastē: +24...+26 grādi. Centrālajos un austrumu rajonos gaidāmas pērkona lietusgāzes. Lokāli līs stipri, kā arī iespējama krusa. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu puses vējš, kas negaisa laikā būs brāzmains.

Brīvdienās, galvenokārt dienas laikā, daudzviet īslaicīgi līs, ducinās pērkons. Sestdien pērkona lietusgāzes lokāli būs stipras. Valstī ieplūstot aukstākām gaisa masām, gaisa temperatūra pakāpeniski pazemināsies, un jau svētdien dienas laikā gaiss nebūs siltāks par +21...+26 grādiem, savukārt naktī daudzviet termometra stabiņš noslīdēs līdz +12...+17 grādu atzīmei.

Svētdien visā Latvijā pastiprināsies vējš, kas brāzmains saglabāsies līdz otrdienai, informē LVĢCM. Nākamās nedēļas pirmajā pusē maksimālā gaisa temperatūra daudzviet būs +20...+25 grādu robežās, bet nedēļas otrajā pusē Latvijā atkal ieplūdīs siltāks gaiss un gaisa temperatūra atkal daudzviet varētu pakāpties virs +27 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!