Sinoptiķi prognozē, ka šajā nedēļas nogalē gaidāms pavasarīgs laiks - gaisa temperatūra var pārsniegt pat plus 10 grādus, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Vēl naktī uz piektdienu, 6.martu, Latvijas austrumu rajonos gaisa temperatūra vietām noslīdēs līdz mīnus 9 grādiem, bet jau piektdien laika apstākļi būtiski mainīsies, jo valsts teritoriju sasniegs siltās gaisa masas no rietumiem. Tās gan atnesīs arī nokrišņus un brāzmainu vēju, kas piekrastē brāzmās sasniegs 15 metrus sekundē. Saulei maz parādoties, gaisa temperatūra rīt būs ap plus 2, plus 6 grādiem.

Arī sestdien gaidāmi līdzīgi laika apstākļi, bet svētdiena, 8.marts, jau būs krietni vien siltāka. Uzspīdot saulei, Latvijas centrālajos rajonos gaisa temperatūra var pārsniegt plus 10 grādu atzīmi. Virs plus 10 grādiem gaisa temperatūra būs dienas vidū, un ir lielākā iespējamība, ka tik silts būs Dobelē, Bauskā un Rīgā. Citur gaisa temperatūra būs ap plus 10 grādiem.

Nākamās nedēļas sākumā, pastiprinoties anticiklona ietekmei, nokrišņi nav gaidāmi, bieži uzspīdēs saule, taču tik silts laiks vairs nav gaidāms. Nedēļas otrajā pusē, kad laika apstākļus noteiks cikloni, gaidāmi jauni nokrišņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!