Foto: LETA
No ceturtdienas vakara līdz sestdienas naktij laikapstākļus Latvijā noteiks ciklons, bet sestdien un svētdien būs maz nokrišņu un vējš nedaudz pierims, prognozē "Global Forecast System".

Ciklons dosies no dienvidiem uz ziemeļiem, prognozes par tā spēku vēl tiks precizētas. Stiprākās lietusgāzes gaidāmas naktī uz piektdienu, var plosīties pērkona negaiss. Piektdiena būs pārsvarā mākoņaina, daudzviet īslaicīgi līs, gaisa temperatūra +17..+22 grādi.

Atbilstoši pašreizējai prognozei lielākais vējš ciklona ietekmē gaidāms piektdienas naktī un rītā Rīgas jūras līča Kurzemes piekrastē, piektdienas pēcpusdienā un vakarā atklātas jūras piekrastē Kurzemē, kā arī piektdienas vakarā un naktī uz sestdienu Ziemeļvidzemes piekrastē, tai skaitā Salacgrīvā, kur norisināsies festivāls "Positivus". Jūras krastā vēja ātrums brāzmās var sasniegt 18-23 metrus sekundē, aiz kāpām vējš būs mierīgāks.

Sestdien un svētdien gaidāms daļēji mākoņains laiks, vietām īslaicīgi līs, iespējama arī kāda pērkona lietusgāze. Gaisa temperatūra naktīs būs +11..+18 grādu, dienas laikā gaiss iesils līdz +19..+25 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!