Foto: DELFI
Šonedēļ Latviju šķērsos vairākas plašas nokrišņu zonas, salu nomainīs atkusnis, nedēļas beigās iespējama arī vētra, prognozē "Global Forecast System".

Sagaidāms, ka vienīgā saulainā diena būs otrdiena. Tā būs arī nedēļas aukstākā diena - no rīta Vidzemē gaidāms sals līdz -18 grādiem, vakarā un naktī uz trešdienu valsts austrumu daļā gaisa temperatūra noslīdēs līdz -21 grādam.

Trešdien galvenokārt Kurzemē nedaudz snigs un putinās, turpmākajās dienās, kā arī nākamnedēļ visu valsti šķērsos vairākas nokrišņu zonas - gan snigs un puteņos, gan līs. Dažbrīd gaidāmi stipri nokrišņi. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz -1..+4 grādiem.

Būs arī brāzmains vējš. Saskaņā ar pašreizējo prognozi sestdien un svētdien, 10. un 11.janvārī, vējš pāraugs vētrā.

Iepriekšējā vētra Latvijā bija pagājušā gada 13.decembrī. Aizvadītajās brīvdienās, lai gan vēja maksimālais ātrums brāzmās trīs dienas pēc kārtas daudzviet valstī sasniedza 19-24 metrus sekundē, prognoze par vētru nepiepildījās.

Atbilstoši Boforta skalai vētra ir vējš, kura vidējais ātrums - nevis ātrums brāzmās - uz sauszemes vai jūrā pārsniedz 20 metru sekundē. Pagājušajā nedēļā lielākais vidējais vēja ātrums bija aptuveni 19 metru sekundē valsts teritoriālajos ūdeņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!