Ja vēl šīs nedēļas sākumā Latvijā iespējami jauni siltuma rekordi, nedēļas beigās gaisa temperatūra pazemināsies un vietām ir gaidāmi ilgstoši nokrišņi, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Kopumā šonedēļ tiek prognozēti nepastāvīgi laika apstākļi - bieži gaidāmi nokrišņi, kas būs lietus, slapja sniega un sniega veidā, kā arī gaisa temperatūras svārstības. Piemēram, naktīs atsevišķos rajonos gaisa temperatūra pazemināsies līdz 0, mīnus 1 grādam, bet otrdien un trešdien dienas laikā tā pakāpsies līdz plus 7, plus 8 grādiem, tāpēc ir iespējami jauni siltuma rekordi.

Nedēļas beigās, debesīm skaidrojoties, gaiss naktīs var atdzist līdz mīnus 7 grādiem, jo valsts teritorijā ieplūdīs vēsākas gaisa masas.

Ja nedēļas sākumā nokrišņi pārsvarā būs lietus veidā, uz nedēļas otro pusi gaidāms slapjš sniegs, turklāt austrumos gaidāmi ilgstoši nokrišņi, kas sākotnēji būs lietus veidā, bet pēc tam pāries slapjā sniegā un sniegā. Nokrišņu ietekmē Vidzemē un Latgalē uz brīdi atkal izveidosies sniega sega.

Tomēr sinoptiķi prognozē, ka stabila sala iestāšanās joprojām nav gaidāma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!