Foto: DELFI Aculiecinieks
Ja piektdien Latvijā dienā maksimālā gaisa temperatūra būs plus 20 grādi, nākamajā nedēļā ir gaidāms krietni vien vēsāks laiks un iespējams arī pirmais sniegs, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Vēl rīt, 2.oktobrī, maksimālā gaisa temperatūra dienā pakāpsies līdz plus 15, plus 20 grādiem, bet brīvdienās tā būs par dažiem grādiem zemāka. Līdz oktobra pirmās dekādes vidum gan saglabāsies salīdzinoši silts laiks - naktīs minimālā temperatūra būs ap plus 10 grādiem, dienas būs siltas un saulainas.

Tomēr pastāv varbūtība, ka nākamās nedēļas izskaņā gaidāmas būtiskas temperatūras izmaiņas, jo rietumu un dienvidu virziena vēju nomainīs ziemeļu vējš, kas uz Latviju atnesīs ievērojami vēsākas gaisa masas. Prognozes liecina, ka naktīs gaisa temperatūra būs ap plus 2, plus 7 grādiem, bet atsevišķās dienās nebūs siltāks par plus 10 grādiem.

Liels nokrišņu daudzums netiek prognozēts, bet tas, iespējams, būs sniegs. Pagaidām gan varbūtība, ka uzkritīs pirmais sniegs, nav liela, uzsver meteorologi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!