Foto: F64
No 8. augusta laiks Latvijā kļūs siltāks, iespējamas pāris karstas dienas un spēcīgas pērkona lietusgāzes, liecina "Global Forecast System" jaunākā informācija.

Nedēļas sākumā pastiprināsies anticiklona ietekme, tāpēc gaidāms pārsvarā sauss un saulains laiks. Tomēr jau trešdien anticiklons sāks atkāpties uz austrumiem, Latvija nokļūs ciklona siltajā sektorā un no dienvidiem var ieplūst karsts gaiss. Prognozes par to, cik tuvu un cik spēcīgs būs ciklons, cik daudz būs mākoņu un nokrišņu un cik augstu pakāpsies gaisa temperatūra, pagaidām ir atšķirīgas.

Saskaņā ar pašreizējo "Global Forecast System" prognozi pirmdiena nebūs siltāka par +18..+22 grādiem, otrdien pēc dzestras nakts gaiss iesils līdz +19..+24 grādiem, trešdien gaisa temperatūra sasniegs +22..+26 grādus. Ceturtdien laiks var kļūt karstāks, iespējams augsts gaisa mitrums un spēcīgas pērkona lietusgāzes. No piektdienas gaisa temperatūra var pazemināties.

Līdz šim augstākā gaisa temperatūra, kas šogad reģistrēta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā, ir +28,8 grādi 31.jūlijā Daugavpilī. Liepājas meteoroloģiskā stacija ir vienīgā, kur šogad vēl ne reizi nav pārsniegta +25 grādu atzīme.

"Global Forecast System" ir ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras pārvaldes datormodelis, kas, ik pēc sešām stundām veicot aprēķinus, prognozē laikapstākļus visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!