Nakts otrajā pusē Liepājā, otrdienas rītā Kolkā lietus daudzums sasniedza attiecīgi 27 un 32 milimetrus, un tas ir vairāk nekā trešdaļa no mēneša nokrišņu normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Daudz lija arī vietām Rīgas un Saulkrastu pusē, tostarp Skultes novērojumu stacijā, Saulkrastu novadā, nokrišņu daudzums otrdienas rītā pārsniedza 12 milimetru.

Jau ziņots, ka otrdien Latvijā būs daļēji mākoņains laiks, daudzviet gaidāms neliels īslaicīgs lietus, bet vietām līs spēcīgi un pērkona pavadībā, prognozē sinoptiķi.

Iepriekšējās diennaktīs spēcīgi lija valsts austrumu daļā - kopējais nokrišņu daudzums plašā teritorijā pārsniedza 30 milimetru. Tostarp Gulbenē un Skrīveros no sestdienas līdz pirmdienas pēcpusdienai bija aptuveni 54 milimetri nokrišņu, Alūksnē - pat 73,5 milimetri jeb 80 procentu no mēneša normas.

Iespējams, trešdien un ceturtdien Latgalē un Vidzemes austrumos ilgstoši līs, turklāt pastāv risks, ka līs tik daudz, ka dažas upes izies no krastiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!