Foto: AFP/Scanpix

Otrdien dienā gaidāms lielākoties saulains laiks, vien atsevišķos rajonos debesis brīžiem aizklās mākoņi, un gaisa temperatūra dienas laikā paaugstināsies līdz +15, +19° grādiem, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Laika apstākļus Latvijā noteiks anticiklona ziemeļrietumu mala, līdz ar to naktī mākoņu būs maz un nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns dienvidu vējš un nakts laikā lokāli austrumu rajonos veidosies migla ar redzamību 500-1000 m. Gaiss naktī atdzisīs līdz +6...+11°, bet vēsāks būs austrumu rajonos +2...+7°.

Rīgā būs neliels mākoņu daudzums, nokrišņi nav gaidāmi. Saglabāsies lēns dienvidu puses vējš. Gaiss naktī atdzisīs līdz +7...+9°.

Dienā būs sauss laiks un pūtīs lēns dienvidu puses vējš. Rīgā dienā mākoņu būs maz, bez nokrišņiem un pūtīs lēns dienvidu puses vējš.

Jau vēstīts, ka nedēļas pirmajā pusē saglabāsies atvasarai raksturīgie laika apstākļi – sausas, saulainas un siltas dienas, tomēr nedēļas otrajā pusē laika apstākļi mainīsies: kļūs vēsāks un piekrastē arī vējaināks laiks, atgriezīsies lietus.

Tad anticiklons virs Austrumeiropas zaudēs savu nozīmi, un laikapstākļus Ziemeļeiropā jau noteiks ciklonu darbība. Līdz ar to Latviju šķērsos zema spiediena ieplakas, kas atnesīs mākoņus un vietām arī nelielu lietu.

Līdz ar anticiklona atkāpšanos vējš iegriezīsies no rietumu puses, un Latvijā ieplūdīs aukstāks gaiss, tādēļ gaisa temperatūra dienā darba nedēļās beigās paaugstināsies tikai līdz +11...+14 grādiem, brīvdienās austrumu rajonos nebūs siltāks par +10 grādiem, naktīs mākoņainos apstākļos gan temperatūra būtiski nemainīsies

Nedēļas nogalē arī pastiprināsies vējš, kas jūras un līča ziemeļu piekrastes rajonos būs brāzmains.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!