Otrdienas rītā sniega segas biezums Alūksnē sasniedzis piecus centimetrus, Zosēnos – četrus centimetrus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sniega sega otrdienas rītā ir ne tikai daudzviet Vidzemē, bet arī Latgales un Sēlijas lielākajā daļā.

Tostarp Daugavpils meteoroloģiskajā stacijā, kas atrodas pie lidlauka, izmērīta divus centimetrus plāna sniega kārtiņa, bet pilsētas centrā sniega nav.

Skrīveros un Jēkabpilī zemi klāj aptuveni viens centimetrs sniega.

Savukārt Krievijas pilsētā Pleskavā uzsniguši desmit centimetri sniega. Arī tuvākajā diennaktī visstiprāk snigs uz austrumiem no Latvijas robežas.

Jau ziņots, ka otrdien Sēlijā, Latgalē un daudzviet Vidzemē gaidāmi ilgstoši nokrišņi, visvairāk līs un snigs Latgalē. Sagaidāms, ka sniega sega kļūs biezāka Vidzemes un Alūksnes augstienē, kā arī vietām Latgales austrumu un ziemeļu daļā.

#october #snow #snowflake #birds #fly #waxwing #rush #trees #trip #timeflies

A video posted by reinis dorss (@reinisdorss) on Oct 24, 2016 at 11:29pm PDT

Sniegs snieg! pic.twitter.com/hSzUU7M8oz
— Zane (@zanevav) October 25, 2016

Valsts rietumu un centrālajos novados nokrišņu būs maz vai pat nemaz, saglabāsies apmākušās debesis. Maksimālā gaisa temperatūra otrdien būs no 0..+1 grāda valsts ziemeļaustrumos līdz +6 grādiem Kurzemes piekrastē un Daugavpils apkaimē.

Pirmais nelielais sniegs šoruden Latvijā bija 14.oktobra rītā Daugavpilī. 21.-22.oktobrī pirmo sniegu sagaidīja Kurzeme. Naktī uz 25.oktobri pirmais slapjais sniegs novērots arī Rīgā. Pirmā sniega sega valstī sāka veidoties vēlā 24.oktobra vakarā un naktī uz 25.oktobri austrumu novados un arī vietām Latvijas centrālajā daļā.

Šīs nedēļas gaitā sniegs nokusīs, piektdien gaisa temperatūra pakāpsies līdz pat +11 grādiem, līs un pūtīs brāzmains vējš, prognozē sinoptiķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!