Foto: F64

Agrā piektdienas rītā daudzviet Kurzemē, kā arī vietām citviet valstī ir migla. Braucot uz Bausku un Liepāju, redzamība dažos posmos nepārsniedz 250 metru, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" dati.

Migla apņēmusi arī daļu Rīgas. No rīta tā izklīdīs.

Valstī kopumā ir maz mākoņu, bez nokrišņiem. Tikpat kā nav vēja.

Gaisa temperatūra naktī pazeminājās līdz +14..+19 grādiem, bet Daugavpils ielās aizvadīta otrā tropiskā nakts pēc kārtas - nekļuva vēsāks par +20 grādiem.

Rīgā dūmaka, vietām - īpaši pie Daugavas - sabiezējusi migla, pūš lēns mainīga virziena vējš, gaisa temperatūra saullēktā bija +16..+18 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +22,3 grādiem Ventspils ostā līdz +33,9 grādiem Bauskā, kas ir jauns 6.augusta, kā arī šā gada karstuma rekords visā Latvijā. Kopumā desmit novērojumu stacijās Zemgalē, Vidzemē un Latgalē tika labots 6.augusta temperatūras rekords.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā ceturtdien bija +40..+41 grāds Spānijā, Itālijā un Balkānos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu +2..+5 grādi vietām Skandināvijā, Islandē un Alpos, kā arī -1 grāds Eiropas ziemeļaustrumu nostūrī, Krievijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!