Foto: LETA
Pirmdien lielākajā daļā valsts teritorijas gaiss iesils līdz +25 grādiem pēc Celsija, bet austrumu pusē gaisa temperatūra sasniegs +27 grādus pēc Celsija.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija liecina ka pirmdiena paies bez nokrišņiem, tomēr dienā mākoņu daudzums palielināsies.

Pūtīs lēns vējš. Gaisa temperatūra pieturēsies +20...+25 grādu pēc Celsija robežās, bet vietām austrumos tā sasniegs +27 grādus. Vēsāks būs vien Kurzemē līča piekrastē. Tur gaisa temperatūra būs +17...+19 grādi pēc Celsija.

Nedēļai ritot, anticiklons zaudēs savu ietekmi, un nedēļas gaitā atsevišķos reģionos bieži gaidāms lietus. Nedēļas otrajā pusē arī pērkona lietusgāzes. Lai gan karstums nākamajā nedēļā pakāpeniski mazināsies, laiks saglabāsies silts.

Nedēļas sākumā anticiklons jau sāks pakāpeniski zaudēt savu nozīmi, tādēļ mākoņu daudzums palielināsies, tomēr laiks vēl pirmdien saglabāsies sauss.

Nedēļas vidū laika apstākļus sāks noteikt plašs zema spiedien apgabals virs Rietumeiropas. Ar to saistītas nokrišņu zonas šķērsos Latviju, teritorijas lielākajā daļā nesot mērenu lietu. Darba nedēļas otrajā pusē ciklona aktivitātes ietekmē Latvijā dominēs gubu-lietus mākoņu veidošanās, kas pēcpusdienā nesīs lietusgāzes, kuras pavadīs pērkona negaiss.

Nedēļas otrajā pusē arī kļūs nedaudz vēsāks. Naktīs gaisa temperatūra gaidāma +8...+13 grādu robežās, savukārt dienās termometra stabiņam nevajadzētu pārsniegt +17...+22 grādu atzīmi. Tā kā pūtīs austrumu virziena vējš, tad Kurzemē līča piekrastē laiks būs vēsāks.

Brīvdienās atmosfēras spiediens paaugstināsies un, lai gan debesīs būs daudz mākoņu, nokrišņi gaidāmi krietni mazāk un tie būs ar lokālu raksturu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!