Foto: LETA
Svētdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijas lielākajā daļā ir +23..+27 grādi, pirmdien tā sasniegs +25..+29 grādus, prognozē sinoptiķi.

Pirmdien būs vairāk mākoņu, tomēr kopumā gaidāma saulaina diena. Vietām īslaicīgi līs, iespējams pērkona negaiss. Mākoņi virzīsies no austrumiem uz rietumiem.

Austrumu, ziemeļaustrumu vējš dienā brāzmās pastiprināsies līdz 8-13 metriem sekundē. Tā ietekmē vēsāks laiks saglabāsies Rīgas jūras līča rietumu piekrastē, kur gaiss iesils līdz +19..+23 grādiem.

Minimālā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu valstī būs +12..+16 grādu.

Rīgā pirmdien gaidāms mainīgs mākoņu daudzums un neliela iespēja, ka īslaicīgi līs un atskanēs pērkons. Pūtīs lēns līdz mērens austrumu, ziemeļaustrumu vējš, gaisa temperatūra naktī būs +15..+16 grādu, dienā līdz +28 grādiem. Pēcpusdienā pilsētas ziemeļos un Jūrmalā pūtīs ziemeļu vējš, kas atnesīs vēsāku gaisu.

Saglabāsies augsta ultravioletā radiācija, tādēļ no plkst.11 līdz 16 nav ieteicams ilgstoši atrasties saulē. Vēlams nēsāt aizsargājošu apģērbu gaišā krāsā, galvassegu un saulesbrilles ar filtru pret ultravioletajiem stariem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!