Foto: DELFI
Ziemassvētkos gaisa temperatūra Latvijā noslīdēs zem nulles un daudzviet snigs, liecina pašreizējā "Global Forecast System" prognoze.

Pirmdien, gada īsākajā dienā, visā Latvijā būs nokrišņi - galvenokārt lietus, bet valsts austrumu pusē gaidāms sniegs, kas pāries lietū. Vējam iegriežoties no rietumiem, gaisa temperatūra Rietumlatvijā atkal paaugstināsies līdz +7 grādiem.

Otrdien daudzviet īslaicīgi līs, bet daži mākoņi vietām var atnest spēcīgu sniegu un krusu. Gaidāmas rietumu vēja brāzmas līdz 13-18 metriem sekundē, un gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā būs +1..+7 grādi.

Trešdien, 24.decembrī, visticamāk, būs maz nokrišņu un pūtīs lēns vējš. Gaisa temperatūra varētu būt no -4 grādiem Ziemeļvidzemē līdz +4 grādiem Liepājas pusē.

Pirmajos Ziemassvētkos daudzviet - jo īpaši valsts dienvidos - tiek prognozēts sniegs, gaisa temperatūra naktī uz 26.decembri Vidzemē varētu pazemināties līdz -11 grādiem. Tuvākajās dienās prognozes tiks precizētas.

Sinoptiķi atgādina, ka pagājušā gada Ziemassvētkos gaisa temperatūra Latvijā paaugstinājās līdz +4..+9 grādiem, bija izplaukuši pūpoli un dažas pavasara puķes, mežos auga gailenes un citas sēnes. Lai gan pagaidām vēl nevar droši teikt, ka šā gada Ziemassvētki visā Latvijā būs balti, nav šaubu, ka šogad svētkos būs ziemai atbilstošāki laikapstākļi nekā pērn.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!