Foto: F64
Pirmdien līdz pulksten 18 nokrišņu daudzums galvaspilsētā sasniedza 50 milimetru jeb 65% no mēneša normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Rīgas centra novērojumu stacijā pirmdien reģistrētais nokrišņu daudzums ir lielākais pēdējo gadu laikā. Iepriekšējais intensīvākais lietus bija 2016. gada 16.-17. augustā, kad 24 stundās nolija aptuveni 50 milimetru nokrišņu.

Alūksnē nokrišņu daudzums pirmdien līdz pulksten 18 bija 52 milimetri jeb 77% no mēneša normas, Dobelē - 47 milimetri (82%), Staļģenē - 44 milimetri (66%), Skrīveros - 41 milimetrs (63%). Arī citviet valstī nokrišņu daudzums pārsniedzis 30 milimetru.

Saskaņā ar datiem no privātajām meteostacijām vēl vairāk lijis Tukuma apkaimē, kur nokrišņu daudzums pārsniedzis 60 milimetru.

Nemaz nav lijis Ventspils pusē. Intensīvāko lietu Alūksnē un vietām citviet Austrumlatvijā atnesa negaisa mākoņi.

Pirmdienas vakarā lietus intensitāte Latvijā ir mazāka nekā no rīta un dienā, atsevišķās vietās Austrumlatvijā līst stipri. Daudzviet pūš spēcīgs ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, tostarp Rīgas ziemeļu daļā tā ātrums brāzmās sasniedzis 19 metru sekundē.

Otrdien vēl daudzviet valstī līs, bet vairs nav gaidāms stiprs lietus, prognozē sinoptiķi. Turpināsies ūdens līmeņa paaugstināšanās upēs, daudzviet applūdīs palienes un arī teritorijas citās vietās, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!