Foto: F64
Naktī uz ceturtdienu Rīgā, Daugavpilī, lielā daļā Vidzemes piekrastes un vietām Cēsu apkaimē gaisa temperatūra nenoslīdēja zem +20 grādiem, un tik siltas naktis mēdz saukt par tropiskām, liecina meteoroloģiskā informācija.

Zemākā gaisa temperatūra valstī bija +14 grādu nakts izskaņā Ventspils lidostā, dažviet Liepājas apkaimē, kā arī Kārsavā.

Ceturtdienas rītā Latvijā ir neliels mākoņu daudzums, vietām Kurzemē migla, bet valsts ziemeļaustrumos dažviet īslaicīgi līst. Igaunijā ir pērkona lietusgāzes.

Pūš lēns vējš un valda bezvējš.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums un viegls dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra pilsētas centrālajā un ziemeļu daļā vēl pusnaktī bija +25 grādi, saullēktā +21 grāds.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +24..+26 grādiem Kolkā, Mērsragā un Alūksnē līdz +32,4 grādiem Dobelē un Pāvilostā, kā arī +33 grādiem Kuldīgā.

5.augusta augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +41 grāds Spānijā un +42 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu +2..+4 grādi vietām Skandināvijā, Islandē, Krievijā un Alpos

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!