Turpinoties ilgstošai snigšanai, Rīgā laika periodā no plkst.10 līdz plkst.13 gaidāms putenis un sniega segas pieaugums līdz 6-7 centimetri, brīdina sinoptiķi.

Pēc jaunākajām prognozēm, snigšana galvaspilsētā mitēsies vien vakarā.

Piektdienas rītā valsts autoceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 173 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības. Brauktuves tiek gan attīrītas no sniega, gan apstrādātas ar pretapledojuma materiālu.

Pirmie valsts autoceļu ziemas ikdienas uzturēšanas darbi uzsākti īsi pēc pusnakts.

Valsts Centrālajā reģionā strādā 81 ziemas dienesta automašīnas, no tām 24 tehnikas vienības uztur Rīgas reģionā esošos valsts autoceļus. Vidzemes reģionā 46 ziemas dienesta tehnikas vienības brauktuves apstrādā ar pretapledojuma materiālu. Savukārt Kurzemes reģionā valsts autoceļu uzturēšanā ir iesaistītas 36 ziemas dienesta tehnikas vienības, bet Latgales reģionā brauktuves ar pretapledojuma materiālu apstrādā 34 ziemas dienesta automašīnas.

Ceturtdienas vakarā ari Rīgā uzsākta ielu, tiltu un satiksmes pārvadu apstrāde ar pretslīdes materiāliem. Darbi turpinās arī piektdienas rītā. Transporta plūsma Rīgas ielās ir lēnāka nekā ierasts, bet raita, arī sabiedriskais transports kursē iekļaujoties kopējā satiksmes plūsmā, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Autovadītājiem jāņem vērā, ka pie laika apstākļu maiņas, kad gaisa temperatūra paaugstinās un snieg slapjš sniegs, uz ceļu seguma īsā laikā var veidoties satiksmei bīstams apledojums.

Meteorologi brīdina, ka laika posmā no plkst.10 gaidāma intensīva snigšana, autovadītāji aicināti būt īpaši piesardzīgi.

Savukārt, lai neapdraudētu savu un citu satiksmes dalībnieku drošību, aicinām pārbaudīt savus transporta līdzekļus, to tehnisko stāvokli un atbilstību ziemas apstākļiem. Autovadītājiem ieteicams ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu, norāda pašvaldībā.

Ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā dežurē visu diennakti, lai nokrišņu laikā un līdz ar apledojuma veidošanos nekavējoties veiktu maģistrālo ielu un tiltu brauktuvju apstrādi ar pretslīdes materiāliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!