Foto: stock.xchng

Pirmdienas rītā braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem kopumā ir apmierinoši. Tomēr apledojums apgrūtina braukšanu atsevišķos posmos Rīgas apkaimē, informē VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Diena sākusies bez nokrišņiem, bet gaisa temperatūra ir no -12 līdz -7 grādiem. Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi arī dienā ievērojami nokrišņi nav gaidāmi.

VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" veic brauktuves pretapledojuma apstrādi ceļu slidenajos posmos. Uzturēšanas darbos šorīt iesaistītas sešas ziemas dienesta tehnikas vienības.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, LVC aicina autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri, kā arī atgādina Ceļu satiksmes noteikumos noteikto, ka laikposmā no 1.decembra līdz 1.martam visiem automobiļiem un autobusiem, kuru pilna masa nepārsniedz 3,5 tonnas, kā arī to piekabēm jābūt aprīkotām ar riepām, kas paredzētas braukšanai ziemas apstākļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!