Foto: DELFI

Pirmdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir no -6 grādiem Kolkā un -9..-12 grādiem citviet Kurzemes piekrastē līdz -17..-20 grādiem valsts austrumos. Lielākais sals reģistrēts Kārsavas un Ludzas apkaimē, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Aukstumu pastiprina vējš. Komforta temperatūra jeb fizioloģiski ekvivalentā temperatūra, kas parāda arī gaisa mitruma un vēja ietekmi uz cilvēka ķermeņa termālo izjūtu, Latvijas lielākajā daļā ir -21..-26 grādi, Kurzemes piekrastē – no -15 līdz -19 grādiem.

Visos reģionos uz vairākiem galveno un reģionālo ceļu posmiem konstatēts apledojums. Slidenākie autoceļi rīta agrumā bija Rīgas, Aizkraukles, Dobeles, Jelgavas, Madonas, Ogres, Valmieras un Ventspils apkaimē. Rīgas domes Satiksmes departaments ziņo, ka galvaspilsētā piecos rītā tika sākta tiltu un satiksmes pārvadu apstrāde ar pretslīdes materiālu.

Debesis pārsvarā skaidras, vairāk mākoņu ir Kurzemē, nokrišņu nav. Pūš viegls līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš, Kurzemē ar brāzmām līdz 9-12 metriem sekundē, bet Kolkā vējš ir stiprāks un brāzmās sasniedz 15 metru sekundē.

Rīgā skaidrs laiks, pūš austrumu vējš 4-7 metri sekundē, gaisa temperatūra -14..-15 grādu. Atrodoties vējā, sajūtas ir kā -22 grādu aukstumā.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -6,2 grādiem Kolkā līdz -11,7 grādiem Stendē.

26.janvāra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +25 grādi Spānijas dienvidu pilsētās Malagā un Mursijā. Zemākā gaisa temperatūra pirmdienas rītā ir -31 grāds kalnos Zviedrijas ziemeļrietumos un -40 grādu Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!