Foto: PantherMedia/Scanpix

Sestdien braukšanu valsts centrālajā daļā apgrūtina apledojums un Alūksnes apkaimē redzamību pasliktina arī migla, informē "Latvijas Valsts ceļi".

Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti ceļa posmos no Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam, no Vangažiem līdz Raunas pagriezienam, no Virešiem līdz Veclaicenei, no Murjāņiem līdz Strenčiem, no Baltezera līdz Saulkalnei, no Salaspils līdz Babītei, no Rīgas līdz Ogrei, no Rīgas līdz Iecavai, no Rīgas līdz Apšupes krustojumam, no Rīgas līdz Kūdrai, kā arī Jelgavas virzienā visā maršruta garumā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apledojums braukšanu ietekmē Jelgavas, Rīgas, Talsu, Tukuma, Balvu, Alūksnes, Cēsu un Gulbenes apkaimēs.

Apgrūtināta braukšana arī pa mazajiem ceļiem, jo, iestājoties siltākam laikam, kā arī lietus un slapja sniega ietekmē, uz tiem veidojas atkala un tie kļūst ļoti slideni, informē "Latvijas Valsts ceļi".

Ceļu uzturēšanas darbos šorīt ir iesaistītas 106 ziemas dienesta tehnikas vienības, kas veic slideno posmu kaisīšanu.

"Latvijas Valsts ceļi" aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem, izvēlēties laikapstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, kā arī ievērot lielāku distanci starp priekšā braucošiem transportlīdzekļiem. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!