Foto: Shutterstock
Pakāpeniski pastiprinoties anticiklonam, tuvākajās darba dienās būtiski nokrišņi nav gaidāmi, vien šodien austrumos atsevišķi gubu lietus mākoņi atnes īslaicīgu lietu, prognozē sinoptiķi.

Pūšot lēnam vējam, dienas laikā saule mīsies ar mākoņiem, bet nakts stundās debesis skaidrosies un atsevišķos rajonos veidosies migla.

Gaisa temperatūras tuvākajās naktīs vēl pazemināsies līdz +4...+10 grādu atzīmei, vietām uz augsnes ir iespējamas arī salnas. No piektdienas, vējam pakāpeniski iegriežoties no dienvidiem, Latvijā ieplūdīs siltāka gaisa masa, tādēļ naktīs termometra stabiņš nenoslīdēs zem +8...+14 grādu atzīmes.

Arī dienas kļūs nedaudz siltākas - gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +17...+22 grādiem.

Nedēļas izskaņā anticiklons pakāpeniski zaudēs savu nozīmi, tomēr nokrišņi vēl joprojām nav gaidāmi. Debesis klās mākoņi, kas naktīs neļaus gaisam atdzist, līdz ar to gaisa temperatūra nepazemināsies zem +8 grādu atzīmes, bet dienās tā nebūs augstāka par +20 grādiem.

Pašreiz pastāv neliela varbūtība, ka brīvdienās Latviju šķērsos neliels ciklons, kas atnestu lietu un arī brāzmainu vēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!