Foto: F64
Pirmdien no ziemeļiem atmosfēras spiediens nedaudz paaugstināsies, tādēļ sniegs gaidāms vien Kurzemes dienvidrietumos. Gaisa temperatūra lielākajā daļā Latvijas paaugstināsies līdz -1...-6 grādiem, bet Kurzemes dienvidrietumos līdz 0...+1 grādam, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Atmosfēras spiediens nedēļas laikā pakāpeniski paaugstināsies, līdz ar to mākoņu un nokrišņu daudzums samazināsies.

Līdz ar ziemeļu puses vēju teritorijā ieplūdīs aukstāks gaiss - jau nedēļas pirmajā pusē un vidū naktīs gaisa temperatūra austrumos pazemināsies līdz -15...-20 grādiem, bet dienas laikā lielākajā teritorijas daļā gaiss nebūs siltāks par -3...-8 grādiem.

Darba nedēļas otrajā pusē neliela pazemināta spiediena apgabala ietekmē mākoņu daudzums palielināsies un atsevišķos rajonos iespējama salīdzinoši intensīvāka snigšana un neliels sniega segas pieaugums.

Aukstā gaisa masa virs Latvijas joprojām saglabāsies un gaisa temperatūra gaidāma vēl par dažiem grādiem zemāka nekā nedēļas pirmajā pusē.

Pēc šī brīža prognozēm spriežot, nedēļas izskaņā, sestdien un svētdien, aukstā gaisa ieplūšana Eiropas ziemeļaustrumos turpināsies, turklāt augsta spiediena apgabala ietekmē samazināsies arī mākoņu daudzums, līdz ar to pastāv iespēja, ka, debesīm skaidrojoties, Latvijā sals naktīs atsevišķos rajonos var sasniegt pat -20...-24 grādus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!