Foto: LETA
Tuvākajās dienās gaisa temperatūra Latvijā pazemināsies par 2-5 grādiem, un nedēļas nogale, iespējams, visā valstī nebūs karstāka par +30 grādiem. Vietām stipri līs un dārdēs pērkons, vēsta jaunākā "Global Forecast System" prognoze.

Otrdien gaiss sasils līdz +27..+32 grādiem, Kurzemē vēl līdz +33..+34 grādiem, trešdien vairs nav gaidāma par +31 grādu augstāka gaisa temperatūra. Gaidāms saulains laiks, vairāk mākoņu būs Kurzemē, kur vietām līs un ducinās pērkons.

Saskaņā ar pašreizējo prognozi ceturtdiena Rietumlatvijā nebūs siltāka par +22..+27 grādiem, vietām stipri līs, savukārt citviet valstī gaiss sakarsīs līdz +28..+30 grādiem.

Piektdien un sestdien arī valsts centrālajā un austrumu daļā iespējamas stipras pērkona lietusgāzes, gaisa temperatūra turpinās pazemināties. Negaiss vietām atnesīs krusu.

Līdz trešdienai vēl dominēs austrumu, dienvidaustrumu vējš, turpmāk pūtīs lēns mainīga virziena vējš, kas dienas laikā negaisa mākoņu ietekmē vietām kļūs brāzmains.

Nākamnedēļ uz brīdi tiek prognozēts karstums līdz +32 grādiem.

Tuvojoties rudenim, saules ultravioletā radiācija pakāpeniski samazinās un vairs nesasniedz sesto līmeni. Tomēr dienas vidū, kad saules stari ir visspēcīgākie, joprojām jāievēro piesardzība, uzturoties saulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!