Foto: F64
Pirmdienas vakarā Latvijas teritorijai no Rietumeiropas pietuvosies ciklons ar plašu mākoņu un nokrišņu zonu, līdz ar to naktī, sākot no rietumiem, daudzviet gaidāms lietus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Otrdien nokrišņu zona turpinās šķērsot valsts teritoriju, tādēļ 1. septembris šogad Latvijā būs lielākoties apmācies un lietains. Atsevišķos rajonos gaidāms stiprs lietus un pērkona negaiss.

Arī trešdien saglabāsies līdzīgi laika apstākļi – daudzviet līs un vietām ducinās arī pērkons. Nokrišņi mitēsies naktī uz ceturtdienu, tomēr ne uz ilgu laiku, jo jau darba nedēļas izskaņā teritoriju sasniegs jaunas nokrišņu zonas.

Nedēļas sākumā pūtīs mērens austrumu puses vējš, kas vietām brāzmās pastiprināsies līdz 15 metriem sekundē, bet trešdien aiz aukstās atmosfēras frontes vējš iegriezīsies no dienvidrietumiem, rietumiem un pierims.

Nedēļas pirmajā pusē gaiss atdzisīs līdz +10...+15 grādiem un dienā iesils līdz +18...+22 grādiem, atsevišķos rajonos pat līdz +25 grādiem, tad jau nogalē termometra stabiņš dienas laikā nepakāpsies augstāk par +15...+18 grādiem. Arī naktis būs par pāris grādiem vēsākas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!