Šonedēļ Latvijā atsevišķas dienas ir gaidāma snigšana un līdz ar decembri laiks kļūs vēl aukstāks, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Nedēļas pirmajās dienās laika apstākļus noteiks aktīva ciklona rietumu mala, tāpēc ir gaidāms gan slapjš sniegs, gan sniegs, Kurzemē iespējama stipra snigšana. Šodien vēl saglabāsies mēreni stiprs ziemeļrietumu, ziemeļu vējš, kas piekrastē brāzmās sasniegs ātrumu līdz 20-22 metriem sekundē. Pamazām gan vējš pierims.

Nedēļas vidū Latviju atkal sasniegs nokrišņu zona, nesot sniegu un slapju sniegu, bet rietumu vējš brāzmās sasniegs ātrumu līdz 15-18 metriem sekundē. Meteorologi prognozē, ka iespējams arī neliels putenis.

Arī darba nedēļas izskaņā nokrišņi turpināsies, tomēr intensitāte vairs nebūs liela un pakāpeniski tie norims.

Sākoties decembrim, gaisa temperatūra kļūs vēl zemāka - gan naktī, gan arī dienā tā pieturēsies zem 0 grādu atzīmes. Valsts austrumu rajonos naktīs gaisa temperatūra noslīdēs līdz mīnus 9, mīnus 13 grādiem, bet dienas laikā nebūs augstāka par mīnus 4, mīnus 9 grādiem. Jūras piekrastē vēl iespējama pozitīva temperatūra - tur dienā termometra stabiņš pakāpsies līdz 0, plus 2 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!