Šonedēļ nedaudz vājināsies anticiklona ietekme, tādēļ nedēļas gaitā pastiprināsies vējš un vietām iespējami nelieli nokrišņi. Gaisa temperatūras svārstības būs mazas, prognozē "Global Forecast System".

Nedēļa sākusies ar augstu atmosfēras spiedienu, valsts austrumos tas pakāpies līdz 782 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī – līdz augstākajai atzīmei kopš šā gada 2. janvāra. Jau pirmdienas vakarā anticiklons sāks atkāpties uz austrumiem, bet nedēļas nogalē tas gaidāms ziemeļos no Latvijas. Savukārt Centrāleiropā būs plašs zema spiediena apgabals.

Pieaugot atmosfēras spiediena atšķirībai starp Eiropas ziemeļaustrumu un centrālo daļu, mazliet pieņemsies spēkā dienvidaustrumu vējš, savukārt nedēļas nogalē atbilstoši šī brīža prognozei gaidāmas austrumu vēja brāzmas līdz 10-15 metriem sekundē.

Līdz ar to Baltijas jūrā saglabāsies pazemināts ūdens līmenis, šīs nedēļas nogalē tas var noslīdēt vēl nedaudz zemāk nekā iepriekšējās dienās. Zems ūdens līmenis gaidāms arī upju grīvās un ar jūru savienotajos kanālos un ezeros.

Vairumā dienu mākoņi daļēji segs debesis. Iespējams, trešdien un ceturtdien, kā arī nedēļas izskaņā vietām Kurzemē un Zemgalē nedaudz līs.

Gaisa temperatūras režīms tikpat kā nemainīsies, bet vēja ietekmē var rasties sajūta, ka kļūst aukstāks. Gaisa temperatūra visu nedēļu saglabāsies zem +10 grādiem, nedēļas nogalē, iespējams, nebūs siltāk par +5 grādiem. Nakts un rīta stundās gaisa temperatūra zem skaidrām debesīm daudzviet, visbiežāk valsts austrumos, noslīdēs nedaudz zem nulles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!