Foto: AP/Scanpix

Vētra "Fēlikss" Latvijā visvairāk skars Kurzemes rietumkrastu, kur naktī uz svētdienu un svētdienas rītā gaidāmas vēja brāzmas līdz 27-32 metriem sekundē, prognozē "Global Forecast System".

Gaidāms, ka lielākās rietumu vēja brāzmas trieksies pret Dienvidkurzemes piekrasti - Liepāju, kā arī Nīcas un Rucavas novadu.

Kurzemes vidienē un Vidzemes piekrastē vēja ātrums brāzmās sasniegs 21-26 metrus sekundē, citviet valstī svētdien gaidāmas rietumu, dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 17-22 metriem sekundē. Arī Rīgā tiek prognozēta vēja pastiprināšanās brāzmās līdz 22 metriem sekundē.
Vēja ātrums sāks mazināties svētdienas vakarā, un pirmdien vējš kļūs lēns.

Vētra izraisīs būtisku ūdens līmeņa paaugstināšanos piekrastē, it īpaši Rīgā un citviet Vidzemes piekrastē, kā arī jūrā ietekošo upju grīvās.

Jaunākās prognozes liecina, ka vētra "Fēlikss" būs mazāk spēcīga par iepriekšējo, kas Latvijā plosījās pagājušā gada 13.decembrī.

Svētdien gaidāms ne tikai stiprs vējš, bet arī lietus un sniegputenis. Gaisa temperatūra būs -1..+4 grādi.

Jau ziņots, ka sestdienas vakarā Latviju no rietumiem šķērsos spēcīgs sniegputenis, pēc kura Kurzemē gaisa temperatūra īslaicīgi paaugstināsies līdz +4..+7 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!