Foto: PantherMedia/Scanpix

Svētdien braukšanu dažviet Latvijā apgrūtina apledojums jeb tā sauktais "melnais ledus", informē "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Cēsu un Alūksnes apkārtnē vietām ceļa seguma temperatūra atšķiras no gaisa temperatūras un mitruma ietekmē uz atdzisušās ceļa virsma veidojas "melnais ledus", norāda LVC.

Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti ceļa posmos no: Bīriņu pagrieziena līdz Ainažiem, no Virešiem līdz Veclaicenei, no Murjāņiem līdz Braslas tiltam, no Stalbes līdz Strenčiem, no Salaspils līdz Babītei, no Rīgas līdz Iecavai, no Rīgas līdz Apšupes krustojumam, no Skrundas līdz Liepājai, no Rīgas līdz Kūdrai, no Ūdrupes tilta līdz Gulbenei, no Madonas līdz Gulbenei, no Balviem līdz Kapūnei, no Talsiem līdz Kuldīgai.

Jelgavas virzienā braukšana apgrūtināta visā ceļa posma garumā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apledojums braukšanu var ietekmēt Rīgas, Alūksnes, Balvu, Cēsu, Dobeles, Gulbenes, Jelgavas, Krāslavas, Kuldīgas, Limbažu, Madonas, Ogres, Talsu, Tukuma, Valkas, Valmieras un Ventspils apkaimēs.

Apgrūtināta braukšana ir arī pa mazajiem ceļiem, jo, iestājoties siltākam laikam, kā arī lietus un slapjā sniega ietekmē, uz tiem veidojas atkala un tie ir ļoti slideni.

Ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 142 ziemas dienesta tehnikas vienības, kas veic slideno posmu kaisīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!