Foto: LETA
Svētdien 13 novērojumu stacijās pārspēts 26. jūnija maksimālās gaisa temperatūra rekords, Jēkabpilī un Rēzeknē otro dienu pēc kārtas labots arī mēneša trešās dekādes rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) apkopotā informācija.

Jaunais jūnija trešās dekādes rekords Jēkabpilī, Zīlānu novērojumu stacijā, ir +31,7 grādi; sestdien sasniegtais rekords bija +31,3 grādi. Rēzeknē šis rekords labots par vienu grāda desmitdaļu un tagad ir +30,8 grādi.

26. jūnija rekords kritis arī Rīgā, Daugavpilī, Bauskā, Jelgavā, Saldū, Mērsragā, Priekuļos, Skrīveros, Zosēnos, Gulbenē un Alūksnē.

Augstākā gaisa temperatūra starp LVĢMC novērojumu stacijām svētdien bija +32,1 grāds Mērsragā, zemākā – nepilni +26 grādi Liepājā un Ventspilī.

Tostarp Rīgas centra novērojumu stacijā termometra stabiņš pakāpās līdz +31,5 grādiem; iepriekšējais 26.jūnija rekords galvaspilsētā bija +30,5 grādi 1935.gadā.

Nav pārspēts visas Latvijas 26. jūnija karstuma rekords, jo 1935. gadā šajā datumā gaisa temperatūra sasniedza +32,9 grādus.

No rietumiem Latvijā sāk ieplūst vēsāks gaiss, Liepājā un Ventspilī gaisa temperatūra noslīdējusi līdz +19 grādiem. Pirmdien valsts lielākajā daļā nebūs siltāk par +18..+23 grādiem, tveice vēl uzkavēsies valsts austrumos, prognozē sinoptiķi.

Jau ziņots, ka sestdien valstī kopumā tika laboti 29 temperatūras rekordi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!