Foto: PantherMedia/Scanpix
Nedēļas nogalē laikapstākļi Latvijā nedaudz uzlabosies, svētdiena kļūs par šīs nedēļas saulaināko un siltāko dienu. Savukārt no 3.jūlija iespējams +30 grādu karstums, prognozē "Global Forecast System".

Tuvākajā diennaktī gaidāms mainīgs mākoņu daudzums, vietām īslaicīgi līs. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu vējš. Gaisa temperatūra sestdienas naktī pazemināsies līdz +6..+9 grādiem, piekrastē - līdz +10..+13 grādiem.

Dienā gaiss iesils līdz +18..+21 grādam, piekrastē - līdz +16..+18 grādiem.

Naktī uz svētdienu gaisa temperatūra pazemināsies līdz +5..+11 grādiem un vietām veidosies migla. Diena gaidāma visai saulaina, Kurzemes vidienē un valsts austrumu daļā iespējams neliels īslaicīgs lietus; pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu, ziemeļrietumu vējš.

Gaisa temperatūra jūnija pēdējā svētdienā paaugstināsies līdz +19..+23 grādiem, par kādu grādu vēsāks laiks saglabāsies piekrastē.

Saskaņā ar pašreizējo prognozi nākamās nedēļas sākumā daudzviet īslaicīgi līs, vietām gaidāms pērkona negaiss, bet nedēļas otrā puse varētu būt sausa un arvien siltāka. Sākot ar 3.jūliju, gaisa temperatūra var sasniegt un pat pārsniegt +30 grādu atzīmi.

Tā kā dominēs ziemeļrietumu vējš, Rīgā un citviet piekrastē gaisa temperatūra būs zemāka, vienlaicīgi būtiski paaugstināsies ūdens temperatūra jūrā.

Gan šīs nedēļas nogalē, gan nākamnedēļ gaidāma augsta saules ultravioletā radiācija. No plkst.11 līdz 16 nav ieteicams ilgstoši uzturēties tiešos saules staros. Cilvēki ar jutīgu ādu, ja netiek ievērota nekāda piesardzība, dienas vidū saulē var apdegt 15 minūtēs.

Uzturoties saulē, ieteicams nēsāt galvassegu, saulesbrilles un aizsargājošu apģērbu vai lietot aizsargkrēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!