Foto: F64

Svētdienas rītā gaisa temperatūra Kurzemē ir -2..-4 grādi, pārējā valstī -4..-9 grādi, līdz ar to šis ir siltākais rīts Latvijā pēdējo trīs nedēļu laikā, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Nokrišņu nav, debesis lielākoties skaidras, vairāk mākoņu Kurzemē. Tomēr braukšana pa autoceļiem daudzviet ir apgrūtināta: Kurzemē, Zemgalē un Vidzemē uz ceļiem daudzviet saglabājas sniegs, vietām veidojas apledojums.

Pūš lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš ar brāzmām 6-11 metru sekundē. Dažviet vējš vēl mazliet putina sniegu.

Rīgā pārsvarā skaidrs laiks, pūš dienvidu, dienvidaustrumu vējš ar brāzmām līdz 11 metriem sekundē, gaisa temperatūra -5 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -2,5 grādiem Rucavā līdz -5,9 grādiem Gulbenē.

1.februāra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +21 grāds Spānijas austrumu un dienvidu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra svētdienas rītā ir -30 grādu Ukrainas austrumos un -36 grādi Krievijas dienvidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!