Foto: LETA
Teritorijā uz dienvidiem no Latvijas veidojas ciklons, kas trešdien un ceturtdien vietām Latvijā atnesīs ilgstošu un stipru lietu, prognozē sinoptiķi.

Prognozes par to, kur līs visstiprāk un cik liels būs nokrišņu daudzums, ir atšķirīgas, un pastāv augsta varbūtība, ka visvairāk līs valsts centrālajā daļā, tai skaitā Rīgā.

Jaunākie skaitliskā modeļa aprēķini no Lietuvas Hidrometeoroloģijas dienesta rāda, ka nokrišņu daudzums Rīgā no trešdienas pēcpusdienas līdz ceturtdienas priekšpusdienai var sasniegt 40 milimetru. Tas būtu vairāk nekā iepriekšējo septiņu nedēļu kopējais nokrišņu daudzums, kas ir 33 milimetri.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra publicētās prognozes liecina, ka vietām Vidzemē un Zemgales austrumos nokrišņu daudzums var pārsniegt 30-40 milimetru.

Savukārt Kurzemē nokrišņi nav gaidāmi vai arī līs tikai nedaudz.

Parasti visa aprīļa gaitā nokrišņu daudzums valstī vidēji sasniedz 39 milimetrus.

Jau ziņots, ka trešdien Latvijas lielākajā daļā, sākot no dienvidiem, gaidāms lietus, vietām līs stipri. Lielākais nokrišņu daudzums gaidāms pēcpusdienā un vakarā, kā arī naktī uz ceturtdienu valsts centrālajos un austrumu novados.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!