Foto: F64
Turpmākajās dienās Latvijā laiks uzlabosies - kļūs siltāks un būtiski nokrišņi nav gaidāmi, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sestdien saskaņā ar latviešu ticējumiem ir Septiņu gulētāju diena, pēc kuras pareģoja laiku turpmākajām septiņām dienām. Ja Septiņu gulētāju dienā līst lietus, tad lietus gaidāms arī turpmākās septiņas dienas. Lietus piektdien netiek prognozēts, tāpēc saskaņā ar ticējumu līt nevajadzētu arī turpmākās septiņas dienas.

Pašreizējās sinoptiķu prognozes liecina, ka lietus tomēr ir gaidāms no 30. jūnija. Stipri nokrišņi varētu būt gaidāmi trešdien, 1. jūlijā, bet pēc tam tie rimsies.

Svētdien, 28. jūnijā, lietus nav gaidāms. Rīts vietām būs visai dzestrs, bet dienā gaiss iesils līdz plus 19, plus 22 grādiem, daudzviet spīdēs saule. Arī pirmdien, 29. jūnijā, nokrišņu nebūs, un gaisa temperatūra būs līdzīga kā svētdien, taču plus 22 grādu temperatūra gaidāma jau lielā daļā valsts teritorijas.

Jūnija pēdējā diena arī būs sita, taču no rīta un vakarā vietām gaidāms lietus. Lietains būs 1. jūlijs, kad nokrišņi gaidāmi lielākajā valsts daļā. Gaisa temperatūra būs ap plus 19, plus 21 grādu, nedaudz vēsāks būs Kurzemē jūras piekrastē.

Līdzīga gaisa temperatūra gaidāma arī pārējā jūlija pirmajā nedēļā, taču nokrišņi patlaban netiek prognozēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!