Foto: DELFI
Tuvākajās dienās Latvijā ienāks vēsāks un sausāks gaiss, bet svētdien no rietumiem atsāks ieplūst mitras un siltas gaisa masas, prognozē "Global Forecast System".

Ceturtdien saglabāsies apmācies laiks un daudzviet būs neliels lietus. Piektdien būtiski nokrišņi vairs nav gaidāmi, lai gan debesis skaidrosies tikai vietām. Sestdiena varētu kļūt par nedēļas saulaināko dienu, laiks būs sauss.

Savukārt svētdien no rietumiem ieradīsies siltā atmosfēras fronte - debesis apmāksies un daudzviet līs, pastiprināsies dienvidu vējš. Nākamās nedēļas sākumā tiek prognozēts silts un lietains laiks, bet nokrišņu nebūs tik daudz kā šonedēļ.

Gaisa temperatūra ceturtdien gan naktī, gan dienā būs +3..+9 grādi, līdzīga situācija saglabāsies piektdien. Brīvdienās gaisa temperatūra naktīs daudzviet noslīdēs zem nulles un dienas laikā saglabāsies zem +10 grādiem, vienīgi svētdien Kurzemē termometra stabiņš, iespējams, pakāpsies līdz +13 grādiem.

Atbilstoši pašreizējai prognozei nākamās nedēļas sākumā visā Latvijā gaiss iesils līdz +11..+15 grādiem, pēc tam gaisa temperatūra mazliet pazemināsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!