Foto: Shutterstock
Līdz nākamās nedēļas vidum Latvijā saglabāsies oktobrim neraksturīgi silts laiks - zelta rudenī gaidāma atvasara, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs un "Global Forecast System".

Visaugstākā gaisa temperatūra būs tuvākajās trīs pēcpusdienās. Iespējams, otrdien Latviju skars atmosfēras fronte, kas atnesīs nelielu lietu un gaisa temperatūras pazemināšanos, bet būtiski vēsāks laiks patlaban tiek prognozēts no piektdienas, 19.oktobra.

Laikapstākļus galvenokārt noteiks plašs anticiklons. Nakts un rīta stundās daudzviet veidosies migla, kas vietām izklīdīs negribīgi. Saulainākais un siltākais laiks gaidāms Kurzemē. Pārsvarā pūtīs lēns līdz mērens dienvidu vējš.

Gaisa temperatūra naktīs saglabāsies virs nulles un pēcpusdienās daudzviet pakāpsies virs +15 grādiem, maksimālā gaisa temperatūra var sasniegt +17..+22 grādus. Sagaidāms, ka tiks pārspēti ne tikai atsevišķu dienu, bet arī mēneša otrās dekādes siltuma rekordi.

Jau ziņots, ka augstākā gaisa temperatūra, kas valstī reģistrēta oktobra vidū, ir +22,6 grādi 1995.gada 10.oktobrī un +21,8 grādi 1967.gada 13.oktobrī. Vēlākais zināmais datums, kad gaisa temperatūra Latvijas teritorijā sasniegusi +20 grādu robežu, ir 18.oktobris 1949.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!