Foto: DELFI
Piektdien Kolkā reģistrēta ūdens temperatūras paaugstināšanās Rīgas jūras līcī līdz +25 grādiem, kas ir pēdējo gadu augstākā atzīme, un neparasti silts ūdens ir arī citviet līča rietumu piekrastē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Iepriekšējais siltākais ūdens Kolkā bija 2010.gada 13.jūlijā un 2005.gada 9.jūlijā, kad ūdens temperatūra sasniedza +24,7 grādus.

Šie mērījumi tiek veikti jūras piedibens slānī, kur ūdens ir vēsāks nekā virsējā slānī. Augstākā ūdens virsmas temperatūra Kolkā reģistrēta 1973.gada 7.jūlijā, kad tā sasniedza +27,8 grādus.

Rojā reģistrēta ūdens temperatūras paaugstināšanās līdz +23 grādiem, Mērsragā - līdz +24 grādiem.

Piektdienas rītā ūdens temperatūra Jūrmalā bija +22 grādi, Vakarbuļļos +19 grādu, Vecāķos +18 grādu.

Vēsākais ūdens ir Ziemeļvidzemes un Kurzemes rietumu piekrastē - piektdien plkst.15 Salacgrīvas ostā ūdens temperatūra bija +13,4 grādi, savukārt Ventspils ostā ūdens bija atdzisis līdz +15,2 grādiem.

Upēs un ezeros ūdens vietām sasilis līdz +26 grādiem.

Jau ziņots, ka tuvākajās dienās Latvijā gaidāma lielāka svelme. Ūdens temperatūra ezeros un upēs kļūs vēl par grādu augstāka, savukārt jūras piekrastē ūdens temperatūra daudzviet var pazemināties, jo vējš bieži pūtīs no sauszemes, silto ūdens virskārtu ienesot tālāk jūrā, un piekrastē var nonākt auksti ūdeņi no dzelmes, prognozē sinoptiķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!