Foto: DELFI
Siltā un saulainā laika ietekmē pakāpeniski kāpj ūdens temperatūra, dažās upēs un ezeros tā jau sasniedz +15 grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Ceturtdienas pēcpusdienā Mūsā pie Bauskas, kā arī Alūksnes ezera krastā pie pilsētas ūdens bija iesilis pat līdz +16 grādiem.

Ventā un Lielupē ūdens temperatūra ir +12..+15 grādu, savukārt Gaujā, Aiviekstē un Daugavā - no +11 līdz +14 grādiem.

Ūdens līmenis upēs turpina kristies.

Lielajos ezeros ūdens temperatūra caurmērā ir +10..+13 grādu, bet tā krasi atšķiras piekrastē. Krastos, kur vējš pūš no ūdens puses, ūdens temperatūra pēcpusdienās var pārsniegt +15 grādu, savukārt tajos krastos, kur vējš pūš no sauszemes, ūdens temperatūra var pazemināties līdz +7 grādiem.

Arī jūras piekrastē ūdens temperatūra svārstās, pārsvarā tā ir +10..+12 grādu, bet, piemēram, piektdienas rītā Kolkā ūdens atdzisis līdz +6,6 grādiem.

Nedēļas beigās un nākamās nedēļas pirmajā pusē dominēs austrumu vējš, kas nozīmē, ka siltākais ūdens jūrā gaidāms Rīgas līča rietumu piekrastē - no Kolkas līdz Jūrmalai.

Upēs un ezeros nākamnedēļ gaidāma ūdens temperatūras paaugstināšanās līdz +14..+19 grādiem.

Oficiālā peldsezona Latvijā sāksies 15.maijā un noslēgsies 15.septembrī. Šajā periodā Veselības inspekcija veiks peldvietu ūdens kvalitātes monitoringu jūras un iekšzemes peldvietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!