Foto: LETA
Sestdien 12 novērojumu stacijās Vidzemē, Latgalē un Zemgalē pārspēts 19.augusta maksimālās gaisa temperatūras rekords, labots arī nacionālais rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Augstākā gaisa temperatūra bija +30,9 grādi Bauskā un +30,7 grādi Jelgavas meteostacijā, kas atrodas Staļģenē. Rekords pārspēts arī teju visās Vidzemes un Latgales novērojumu stacijās, kur gaiss sakarsa līdz +28..+30 grādiem, tostarp Daugavpilī termometra stabiņš pakāpās līdz +30,1 grādam.

Rekords nav kritis galvaspilsētā, kur maksimālā gaisa temperatūra sestdien bija +29,5 grādi. 1939.gadā Rīgā valdīja karstums līdz +30,0 grādiem, un tas bija arī līdzšinējais 19.augusta nacionālais karstuma rekords.

Kurzemē gaisa temperatūra sestdien nepārsniedza +21..+25 grādus.

Sestdienas vakarā gaisa temperatūra Latvijā pazeminājusies līdz +17..+22 grādiem, vienīgi valsts galējos austrumos, kur vēl nav ieradusies aukstā atmosfēras fronte, saglabājas tveice.

Pērkona negaiss turpina šķērsot Vidzemi un Sēliju, no rietumiem tas sasniedz Latgali.

Turpmākajās diennaktīs būs visai vēss laiks, valsts austrumu novados vidējā gaisa temperatūra noslīdēs zem +15 grādiem, kas nozīmē meteoroloģiskās vasaras beigas un rudens sākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!