Foto: Shutterstock
Meteoroloģiskā vasara Latvijā šogad ir beigusies nedēļu agrāk nekā tas ir ierasts, atsaucoties uz klimatiskajiem datiem, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sinoptiķi norāda, ka parasti meteoroloģiskā vasara noslēdzas ap 27.augustu, taču šogad tas noticis jau ap 20.augustu, kad diennakts vidējā gaisa temperatūra gandrīz visā Latvijā bija zemāka par +15 grādiem, ko pieņemts uzskatīt par kritēriju meteoroloģiskās vasaras noslēgumam.

Tiesa, sinoptiķi norāda, ka arī vasara šogad sakās mēnesi agrāks nekā ierasts –jau maija vidū.

Prognozes turpmākajām dienām liecina, ka šīs nedēļas izskaņā būtiski gaisa temperatūra nemainīsies, bet nākamās nedēļas sākumā tomēr pazemināsies, jo dienas būs mākoņainas, vējainas un lietainas. Pirmdien un otrdien, 25.un 26.augustā, termometra stabiņš dienas laikā vairs nesasniegs +20 grādu atzīmi un pieturēsies ap +14...+18 grādiem.

Nedēļas otrajā pusē, kad starp mākoņiem vairāk uzspīdēs arī saule un vējš pierims, gaisa temperatūra būs līdzīga tai, kāda tiek novērota šajās dienās – naktīs ap +8...+13 grādiem, bet dienas laikā ap +17...+22 grādiem. Līdz ar to diennakts vidējā gaisa temperatūra kopumā Latvijā būs zem +15 grādu atzīmes, vien piekrastes rajonos būs nedaudz siltāk.

Turpmākās dienas būs lietainas un vējainas, vietām gaidāms arī pērkona negaiss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!