Jūnija pirmās dienas būs siltas, bet pēc tam gaiss kļūs ievērojami vēsāks un lietus aizvien līs maz, liecina jaunākās "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra" prognozes.

1. jūnijā diena vēl būs karsta – maksimālā gaisa temperatūra sasniegs +27...+30 grādus, turpmākās dienās (2. un 3. jūnijā) gaiss būs jau par dažiem grādiem vēsāks, bet aukstā atmosfēras fronte Latviju šķērsos 4. jūnijā.

Nokrišņus tā nesīs ļoti maz, gaidāms, ka jauni lietus mākoņi Latviju varētu šķērsot vēl arī nākamās nedēļas sākumā, tomēr tie lielākoties nesīs vien īslaicīga rakstura lietu, kas skars tikai atsevišķus valsts reģionus, tādēļ sausums būtiski nemazināsies, prognozē sinoptiķi.

Vējš iegriezīsies no ziemeļu puses un atsevišķās dienās brāzmās sasniegs pat 15-18 m/s. Tas veicinās auksta gaisa advekciju – jau sestdiena vien Latgalē būs vēl +21...+23 grādus silta, turpmākajās dienās visā teritorijā būs vien +14...+20 grādus silts.

Dzestras kļūs arī naktis. Lai arī šīs periods biežāk būs ar mākoņainām debesīm un gaidāms arī brāzmains vējš, termometra stabiņš, vējam pierimstot un debesīm noskaidrojoties, vietām var noslīdēt pat līdz +2...+5 grādiem, bet uz augsnes iespējamas salnas.

Siltākas gaisa masas Latvijā atkal varētu atgriezties vien jūnija pirmās dekādes pēdējās dienās, liecina jaunākās prognozes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!