Foto: undefined
Lai gan martā stabila ziema vairs nav gaidāma, arī pavasaris vēl strauji nesāksies, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Marta pirmajā pusē gaidāmi agram pavasarim raksturīgi laikapstākļi - dienas laikā gaisa temperatūra paaugstināsies virs 0 grādiem, atsevišķas dienas līdz plus 5, plus 7 grādiem, taču šo gaisa temperatūru reti pārsniegs. Naktīs joprojām gaidāms neliels sals, tomēr zemāk par mīnus 3, mīnus 5 grādiem termometra stabiņš nenoslīdēs.

Sniega sega tikpat kā ir nokususi un saglabājusies tikai vietām Vidzemē. Meteorologi neapgalvo, ka sniegs pavasarī vairs nav gaidāms. Snigšana gaidāma arī turpmākajās dienās šonedēļ, lai gan sniega segas biezums būtiski nepalielināsies.

Nedēļas nogalē, 7.martā, Latviju šķērsos siltā atmosfēras fronte, kas nozīmē, ka debesis būs apmākušās un gaidāmi nokrišņi. Svētdien un pirmdien ar dienvidrietumu vējiem ieplūdīs siltākas gaisa masas - uzspīdot saulei, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz plus 5, plus 10 grādiem. Pēc tam gan siltums atkal atkāpsies.

Nākamās nedēļas laikā nokrišņu būs maz, jo virs Latvijas pastiprināsies anticiklona ietekme.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!