Foto: DELFI Aculiecinieks
Agrā svētdienas rītā stiprākās dienvidu, dienvidrietumu vēja brāzmas - 21 metrs sekundē - reģistrētas Ventspilī, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Citviet Kurzemē, kā arī Ziemeļvidzemes piekrastē vēja ātrums brāzmās naktī un agrā rītā sasniedza 14-19 metru sekundē, bet valsts lielākajā daļā vēja brāzmas nav bijušas stiprākas par 9-12 metriem sekundē.

Tuvākajās stundās lielākais vējš gaidāms Ziemeļkurzemē un Vidzemes ziemeļrietumos, prognozē sinoptiķi.

Valsts austrumos ir pārsvarā skaidrs laiks, citviet - daudz mākoņu, vietām Kurzemē nedaudz līst. Gaisa temperatūra 0..+4 grādi.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, pūš dienvidu, dienvidrietumu vējš ar brāzmām līdz 11 metriem sekundē, gaisa temperatūra +2 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +2,7 grādiem Alūksnē līdz nepilniem +9 grādiem Mērsragā un Saldū.

21.februāra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +20..+21 grāds Portugālē un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra svētdienas rītā aptuveni -20 grādu dažviet Islandē, Alpu virsotnēs un Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!