Foto: Shutterstock
Naktī uz trešdienu daudzviet Vidzemē un Latgalē gaisa temperatūra divu metru augstumā noslīdēja līdz +2..+4 grādiem, izraisot salnu zāles virskārtā līdz pat -4 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Četrās novērojumu stacijās - Alūksnē, Daugavpilī, Zīlānos (Jēkabpilī) un Rūjienā - pārspēts 19.augusta aukstuma rekords.

Viszemākā gaisa temperatūra reģistrēta Vidzemes augstienē, kur Zosēnu meteoroloģiskajā stacijā termometra stabiņš noslīdēja līdz +1,6 grādiem, tomēr šeit rekords nav labots.

Nacionālais 19.augusta minimālās gaisa temperatūras rekords ir +1,2 grādi 1987.gadā.

Teju visā valstī pagājušajā naktī kļuva aukstāks par +8 grādiem, vienīgi dažviet Kurzemes rietumos un Rīgā gaisa temperatūra nebija zemāka par +8..+10 grādiem.

Trešdienas priekšpusdienā Latvijā ir lielākoties skaidras debesis, pūš lēns austrumu vējš. Gaisa temperatūra plkst.10 bija paaugstinājusies līdz +14..+17 grādiem.

Rīgā gaisa temperatūra saullēktā bija no +6 grādiem starptautiskajā lidostā "Rīga" un citviet piepilsētā līdz +10..+11 grādiem pilsētas centrālajā daļā. Desmitos rītā gaiss bija iesilis līdz +17 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijā bija no +17 grādiem valsts austrumos līdz +24 grādiem Kurzemes rietumu piekrastē.

18.augusta augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +36 grādi Spānijā un Grieķijā, kā arī +39 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -3..-4 grādi augstākajos Alpu kalnos.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!