Sals oktobrī atnācis strauji, bet ziema kavēsies un, visticamāk, tā būs silta, ceturtdien raksta laikraksts "Diena".

Lai gan aktīvās atpūtas cienītājus tas varot apbēdināt, arī šī ziema Latvijā, visticamāk, būs silta. Sinoptiķi gan uzsver, ka ilgtermiņa prognozes ir slidena lieta, tomēr pašreiz pieejamā informācija liedz cerēt uz stabili sniegotu balto gadalaiku, norāda laikraksts.

ASV Nacionālās okeāna un atmosfēras pārvaldes globālā ilgtermiņa prognožu modeļa "Climate Forecast System" izstrādātie 12 ticamākie scenāriji laika apstākļu attīstībai turpmākajiem sešiem mēnešiem paredz, ka gaisa temperatūra mūsu reģionā lielākoties būs virs normas.

Tas, protams, neizslēdz atsevišķus periodus ar salu un sniegu, iespējams, pat krietnu salu, tomēr būs bieži un ilgi atkušņi. Aukstākie scenāriji uzrāda iespējamību, ka visi trīs ziemas mēneši būs ar gaisa temperatūru tuvu normai, norāda laikraksts.

Šādā situācijā ziema pat varētu šķist samērā auksta uz pēdējo gadu silto ziemu fona. Tomēr vairums no ilgtermiņa prognozēm sliecas uz silto pusi, bet ekstrēmākās no tām pat paredz, ka janvārī un februārī gaisa temperatūra būs ievērojami augstāka par normu. Tādējādi visi trīs ziemas mēneši varētu būt pat vienlīdz silti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!