Foto: LETA
Marta pēdējās brīvdienās saglabāsies pārsvarā saulains laiks un gaisa temperatūra būs par diviem grādiem zemāka. Nākamnedēļ Latviju sasniegs aukstāks gaiss un arī daži sniega mākoņi, liecina "Global Forecast System" prognoze.

Sestdiena būs sausa un saulaina. Gaisa temperatūra saullēktā 0..-6 grādi, pēcpusdienā gaidāmi +7..+12 grādi, nedaudz vēsāks laiks būs vietām piekrastē. Pūtīs viegls mainīga virziena vējš.

Svētdien gaisa mitrums nedaudz palielināsies, naktī dažviet veidosies migla, dienā valsts ziemeļaustrumu daļā būs vairāk mākoņu, bet nokrišņi vēl nav gaidāmi. Vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem. Gaisa temperatūra naktī būs +2..-3 grādi, dienā tā pakāpsies līdz +8..+12 grādiem, pretvēja piekrastē – līdz +4..+7 grādiem.

Nākamās nedēļas sākumā daudzviet īslaicīgi snigs, iespējama arī krusa un lietus. Pūtīs lēns līdz mēreni stiprs ziemeļu, ziemeļrietumu vējš. Naktīs piesals, dienas laikā gaisa temperatūra nav gaidāma augstāka par +2..+7 grādiem. Iespējams, ka nedēļas otrajā pusē Latviju sasniegs viens vai divi cikloni ar plašām nokrišņu zonām.

Sinoptiķi atgādina, ka pagājušā gada aprīlī līdz pat mēneša vidum Latvijā saglabājās sniega sega, turklāt 9.aprīļa rītā Alūksnē tās biezums sasniedza rekordu – 70 centimetru.

2013.gada aprīļa sākumā Vidzemē vēl bija sals līdz -14 grādiem, un neliels sals dažās naktīs saglabājās līdz maija sākumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!