Foto: DELFI Aculiecinieks
Ceturtdien Latvijā spēcīgi snigs, un līdz piektdienai valsts lielākajā daļā uzsnigs 10-15 centimetru sniega, vēsta jaunākā "Global Forecast System" prognoze.

Daļā Kurzemes pamatīgi snigs jau otrdienas pēcpusdienā vai vakarā, bet uzsnigušais sniegs kusīs, jo trešdien jūras piekrastē gaisa temperatūra pakāpsies līdz +3..+4 grādiem. Trešdien vietām Latvijā nedaudz snigs vai līs, vairāk nokrišņu būs Vidzemes ziemeļrietumos.

Saskaņā ar pašreizējo prognozi visintensīvāk snigs ceturtdien naktī un no rīta Rietumlatvijā, piekrastē iesākumā gaidāms lietus. Ceturtdien visā valstī pamatīgi snigs, vietām puteņos, dažviet veidosies bieza un smaga slapja sniega kārta uz vadiem un koku zariem. Arī piektdien snigs, bet tad pārsvarā gaidāms neliels sniegs.

Līdz piektdienai Latvijā varētu uzsnigt vidēji 10-15 centimetru svaiga sniega. Līdz ar to biezākā sniega kārta, visticamāk, veidosies valsts ziemeļaustrumos, kur Alūksnē patlaban ir 13 centimetru dziļš sniegs, valsts lielākajā daļā sniega segas šobrīd nav vai arī tā ir plānāka par pāris centimetriem. Arī Rīgā ceturtdien prognozēta ilgstoša un spēcīga snigšana, sniega segas biezums galvaspilsētā piektdien var pārsniegt desmit centimetru.

Nedēļas nogalē Latvijā gaidāma gaisa temperatūras pazemināšanās, svētdien un nākamās nedēļas sākumā Vidzemē sals var sasniegt -18 grādu. Saskaņā ar pašreizējo prognozi visai auksts laiks ar atsevišķām siltākām un sniegotākām dienām saglabāsies ilgstoši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!