Foto: DELFI
Pirmdien dienas vidū Jelgavā maksimālā gaisa temperatūra bija sasniegusi +24,5 grādus pēc Celsija skalas, tā pārspējot 1964.gada siltuma rekordu, kad gaiss pilsētā iesila līdz +23,9 grādiem. Nedēļas izskaņā gan daudzviet Latvijā gaidāmas salnas, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

21.aprīļa maksimālās gaisa temperatūras rekordi laboti Pāvilostā, kur gaiss iesilis līdz +23,7 grādiem, Rēzeknē kur bijis +22,7 grādus silts, Ventspilī, kur gaiss iesilis līdz +22,1 grādam pēc Celsija skalas.

Kā norāda sinoptiķi, visu darba nedēļu laika apstākļus noteiks anticiklons. Nokrišņi nav gaidāmi, pūtīs mēreni ziemeļaustrumu, ziemeļu vēji. Otrdien dienas laikā gaiss vēl iesils līdz +18 un +23 grādiem, tomēr, sākot ar trešdienu,  Latvijas teritorijā ieplūdīs vēsākas gaisa masas no Eiropas ziemeļiem.

 Vēsākās naktis gaidāmas ceturtdien un piektdien, kad Latvijas teritorijas lielākajā daļā gaiss atdzisīs līdz +1 un+5 grādiem, savukārt vietām, galvenokārt austrumu rajonos, gaidāmas arī salnas līdz 0 un -1 grādam.

Dienas laikā saule gaisu iesildīs līdz +10...+15 grādiem, dienvidu rajonos atsevišķās dienās līdz +17, +18 grādiem.

Nedēļas nogalē laika apstākļi pakāpeniski mainīsies. Sestdien vēl nokrišņi nav gaidāmi, tomēr jau svētdien no rietumiem Latvijai pietuvosies neliels ciklons, kas atnesīs mākoņainu un lietainu laiku. Ar šo ciklonu Latvijā atkal ieplūdīs siltākas gaisa masas un gaisa temperatūra atkal pakāpsies līdz +18 un +20 grādu atzīmei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!