Foto: AFP/Scanpix

Sestdienas rīts Latvijā ir nedaudz siltāks par prognozēto – gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā pazeminājusies līdz -16..-23 grādiem, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Sals līdz -22..-23 grādiem reģistrēts Pierīgā, Siguldas un Cēsu apkaimē, Kārsavā, kā arī Daugavpils un Rēzeknes apkārtnē. Valsts rietumu pusē zemākā gaisa temperatūra konstatēta Dobeles, Jelgavas un Jūrmalas apkaimē, kur sals dažviet sasniedzis -20 grādu.

Savukārt Ziemeļkurzemē sestdienas rītā nav aukstāks par -15 grādiem, turklāt Kolkā un Mērsragā gaisa temperatūra sešos rītā bija attiecīgi -6 un -9 grādi.

Ziemeļkurzemē, kā arī vietām valsts ziemeļaustrumu daļā debesis ir mākoņainas, citviet valstī pārsvarā saglabājas skaidrs laiks. No mākoņiem vietām arī nedaudz snieg, dažviet Latvijā ir sarma. Valda bezvējš vai pūš viegls austrumu vējš.

Braukšanas apstākļi galvenokārt apmierinoši, autoceļi lielākoties sausi, bet vietām apledojuši. Agrā rītā apledojums konstatēts uz galvenajiem un reģionālajiem ceļiem Rīgas, Jelgavas, Madonas, Saldus, Talsu un Tukuma apkaimē. Rīgas pilsētā tiek kaisīti tilti un pārvadi.

Rīgā skaidrs laiks, bezvējš, gaisa temperatūra vidēji -18 grādu. Mazliet siltāks laiks saglabājas pilsētas centrā, bet piepilsētā sals vietām sasniedz -22 grādus.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -6,3 grādiem Kolkā līdz -12,5 grādiem Priekuļos.

24.janvāra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +21 grāds Spānijas austrumu un dienvidu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra sestdienas rītā ir -39 grādi dažviet Zviedrijas ziemeļos un Krievijā pie Urāliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!